Капачки за буркани

Както всички знаем, българинът е голям традиционалист в някои отношения. Имам предвид това, че въпреки безбройните хипермаркети и магазини с пълни витрини, предлагащи безкрайно разнообразие от продукти, българският потребител остава верен на традицията да консервира храни в домашни условия. Малко са българите, които нямат роднини на село и не са виждали рафтовете в мазето отрупани с буркани компот, лютеница,туршия, стерилизирано месо и т.н.

Ако в близкото минало българският потребител не е имал кой знае какъв избор и е бил едва ли не заставен да купува “висококачествените” продукти, произведени в държавните предприятия, (при очевидна липса на други), то понастоящем обстоятелствата на родния пазар стоят съвсем по друг начин: потребителят има възмойност да избере съответния продукт измежду предлаганите на пазара,преценяйки дали той отговаря на неговите критерии за цена и качество.
Подготвяки се за ежегодното затвяряне на буркани, един от въпросите, на които трябва да си отговорим предварително, е какви капачки за буркани да използваме. На българсия пазар се предлагат капачки за буркани на няколко фирми производители. Как да преценим кои капачки да изберем. Отговорът на този въпрос, разбира се, зависи до голяма степен от това с какви буркани разполагаме в нашето мазе. В най-общия случай това са стандартните буркани с отвор 82,3 mm в диаметър, предназначени за затваряне с капачки Омниа. Или буркани с отвор 82 mm в диаметър, които се затварят с капачки с винт, или така наречените капачки Туист-оф.

Наблюдавайки потреблението, забелязваме, че най-предпочитани са капарките за буркани на Аланс-ДН ООД и неволно си задаваме въпроса защо това е така. Масовото превъзходство на капачки за буркани на Аланс-ДН ООД е продиктувано най-вече от отличните им характеристики. Процесът на производство на капачки за буркани Омниа и Туист-оф на Аланс-ДН ООД отговаря на най-високите установени производствени стандарти. Също така се намира под постоянен контрол.

Вероятноста да се допуснат каквито и да е компромиси, както в качествено, така и в количествено отношение, при подбор и обработка на суровините използвани за производството на капачките Омниа и Туист-оф е сведена до нула. Освен това не на последно място капичките за буркани на Аланс-ДН ООД привличат погледа на потребителя и с уникалния си външен вид. Капачките Омниа на Аланс-ДН ООД са първите пълноцветно литографирани капачки за буркани, появили се на българския пазар. Водени от желанието да осигурят разнообразие от качествени продукти Аланс-ДН ООД предлагат няколко уникални с визията си капачки за буркани Омниа: Роси, Лято, Ловеч, Раковски, Етрополе, Пещера. Всяка от тях притежава свой собствен характер и е предназначена да задоволи индивидуалните нужди на потребителите от различните области на България.

Аланс-ДН ООД произвеждат също и по-рядко използвани като рзмер капачки за буркани които също се търсят на българкия пазар:Капачки Омниа се предлагат както с диаметър 82,3 mm, такаи с диаметър 68 mm. Капачки за буркани Туист-оф се предлагат както с диаметър 82 mm, така и с диаметър 63 mm и 66 mm.