Планирате разширяване на ресторанта ви с градина и искате да организирате нейното озеленяване по възможно най-адекватния начин за бизнеса? Или пък правите цялостен ремонт на заведението си и искате да реорганизирате и градината, така че да обновите изцяло облика, привличайки нови клиенти? Нека ви дадем няколко насоки, които ще ви помогнат.

Структурни фактори при озеленяване градина на ресторант

На първо място трябва да планирате добре къде точно да бъдат зелените площи и какво пространство да заемат.

Дори и целта ви да е да внедрите колкото се може повече зеленина, съветът ни е да се съобразите с пространствените измерения на градината, за да осигурите максимална функционалност и удобство на клиентите, които ще се радват на прекрасния зелен кът, който планирате да сътворите. Използвайте пространството и във височина, съветват от UniGarden-bg.com.

Препоръки при избора на растения за озеленяване градина на ресторант

Важно е да проявите креативност, но да не забравяте за функционалността на пространството. Ето и няколко конкретни препоръки в тази насока.

Стремете се да избирате растения, които нямат толкова силен аромат и не са силни разпространители на полени. Те може да активират алергията на някои гости на вашия ресторант, или да бъдат прекалено натрапчиви за клиентите, които имат силно обоняние и чувствителен нос. Освен това все пак на масата трябва да преобладава аромата на току-що приготвеното ястие, който да отвори апетита на гостите ви.

Избягвайте растения, които не привличат буболечки. Не се изкушавайте да наблегнете на такива, които имат природни репелентни свойства, защото едно озеленяване само с такива ще бъде доста интензивно, тъй като те обичайно имат наистина силен аромат.

Ако заложите на дървета или висящи растения, помислете за разположението им така че масите да не се замърсяват от техния прашец, цветчета и листа. В противен случай рискувате да си създадете допълнително работа и неудобства.

Спец озеленителите UniGarden-bg.com напомнят, че е добре да се помисли за растения, които да са напълно безопасни за деца и домашни любимци. Изберете видове, които не са токсични и биха били напълно безвредни при игра.

Архитектурни озеленителни елементи за креативни акценти

Въведете архитектурен елемент, който да приковава вниманието на гостите, докато чакат храната си. Добър пример са алпинеумите с водопад или друга форма на течаща вода. Подобно решение ще създаде спокойствие до пристигане на поръчката и ще се погрижи за приятната атмосфера по време на самото похапване.

Следвайте тези препоръки и ще получите функционална градина, която ще увеличи трафика към вашия ресторант и ще накара гостите ви да се чувстват още по-специални.

Published by Добри

Поддържам собствен блог с ревюта, като това за евтини хостинг услуги в България, както и предлагам хранителни добавки на добри цени в kolastra.eu с марка АкваСорс.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *