Идеи за плочки за малки бани

Плочките, които изберете за пода на банята, обуславят цялостното впечатление за дизайна. Плочките могат да накарат банята да е по-малка или по-голяма, отколкото всъщност е. Съществуват достатъчно решения, които може да приложите за малката ви баня, да изглежда голяма и привлекателна.

Сред най-важните неща при избора на плочки за баня е да ги подберете така, че да бъдат устойчиви на влага. В това отношение имате право на избор. Керамичните плочки, стъклените плочки и мозаичните такива са част от наличните материали на пазара. Изборът ви при това положение зависи от вашия вкус и парични средства.

Плочките за баня в тъмни нюанси могат да направят вашата баня дори по-малка, отколкото е. Декорацията на тесни помещения е добре да се направи чрез светли плочки, но не задължително бели. Бежовото и светлите пастелни багри са идеални. Светлият под в банята създава отражението на светлината, което кара стаята да изглежда просторна.

Ако все пак решите да използвате бели плочки, може да раздвижите дизайна, като произволно поставите цветни сред белите плочки или изработите цветно разграничаване между отделните части на помещението. Бихте могли да използвате цветни плочки от един цвят или от различни цветове. Декорациите с цветни мотиви могат да разнообразят всяка скучно изглеждаща баня.

Мозаичните плочки също са добра алтернатива за декорация на малки бани. Комбинация от различни цветни плочки или светли и ярки такива е сред идеите, които подхождат на всяка баня.

Друга идея, която може да използва при декорация на малката баня е поставянето на различни плочки за душа и останала част от помещението. Това поставя акцент върху двете части на банята и дори малкото пространство да изглежда просторно с функционалното разделение.

Вижте тук идея за баня